ULF BJURENHED – OBOE

Ulf Bjurenhed är född 1956 i Hällefors. Han har studerat på Kommunal Musikskola, på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och i Berlin med Kungliga Musikaliska Akademiens Större Utlands-stipendium.

Han har varit 1:e oboist vid Malmö Symfoni Orkester (1976), vid Kungliga Hovkapellet (1981) och vid Sveriges Radios Symfoni Orkester (1984). Sedan 1982 är han knuten till Drottningholms Barockensemble och sedan 1984 medlem i KammarensembleN.

Han har medverkat som förste oboist i Berliner Symphoniker, Lissabonoperans Orkester, Deutsche-Oper-Berlins Orkester, Hamburger Philharmoniker, NDR:s symfoniorkester i Hamburg, samt i Oslo Filharmoniker.

Ulf har turnerat som solist och kammarmusiker i bl.a Norden, Tyskland, Österrike, Frankrike, Portugal, Australien, Nya Zeeland och också hållit masterklasser i Japan.