MALIN KLINGBORG _ OBOE

Malin Klingborg är född 1980 och uppvuxen på Gotland och i Stockholm. Hon studerade först oboe på Södra Latins musikgymnasium för Ulf Bjurenhed, sedan vidare på Musikhögskolan i Malmö för Ole-Henrik Dahl och Sven Buller och senare studerade hon även vid Felix Mendelssohn Hochschule für Musik und Theater i Leipzig för Christian Wetzel. 2006 fick Malin tjänst i Marinens Musikkår i Karlskrona där hon arbetade under ett år. Efter det frilansade hon under några år i södra Sverige och Danmark innan hon 2010 blev anställd som soloobist i Wermland Operas orkester i Karlstad. Under sin tid där hade Malin, utöver sin anställning som orkestermusiker även uppdrag som solist i Bachs Brandenburgkonsert nr 2 samt i Richard Strauss oboekonsert. Sedan 2017 bor Malin åter igen i Stockholm och arbetar som frilansande orkester- och kammarmusiker. Hon anlitas av bland andra Sveriges Radios symfoniorkester, Västerås Sinfonietta, Gävle symfoniorkester, Iceland Symphony Orchestra, Copenhagen Phiharmonic, Malmö Symfoniorkester, Helsingborgs symfoniorkester. Malin är medlem i KammarensembleN sedan 2022 och hon har innan dess spelat mycket samtida musik med ensemblerna Athelas Sinfonietta i Köpenhamn och Aldúbaran på Färöarna.