ANDERS KILSTRÖM – PIANO

Anders Kilström har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (1980-86), med professor Gunnar Hallhagen som lärare, och vid Banff Centre i Kanada (1988). Han har även studerat för Tatiana Nikolajeva, György Sebök och Colette Zerah.

Han debuterade i Stockholm (1986) med Beethovens 5:e pianokonsert tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester . Han representerade Sverige vid den nordiska solistbiennalen i Reykjavik 1988 och var en av finalvinnarna i Lansering 90, Svenska Rikskonserters projekt för att lansera Sveriges främsta unga musiker. Sedan 1989 är han medlem i KammarensembleN.

Idag är Kilström verksam både som solist och kammar- musiker med konserter i Europa, Nordamerika och Asien. Han har framträtt med dirigenter som Neeme Järvi, Franz Welser-Möst, Hans Vonk, Heinz Wallberg, Elgar Howarth och Hans Graf. Under de senaste säsongerna har han spelat med flera orkestrar, bl.a med Göteborg-symfonikerna och med Staatskapelle Weimar (Tyskland) och Filharmoniska Orkestern i Sofia (Bulgarien). Säsongen 2002-2003 spelade han med KammarensembleN i Warsawa och Hongkong, samt framträdde i Finland och i Carnegie Hall i New York.

Kilström har en stor repertoar och har uruppfört flertalet nyskrivna verk. Han har givit ut flera CDs på skivmärkena Caprice, Daphne, Nytorp Musik och Musica Sveciae. År 2004 gav han ut en CD med nutida svensk pianomusik.