JONNY AXELSSON – Slagverk

Jonny Axelsson har vunnit stort internationellt erkännande och är hyllad av musikkritiker för djupet och dimensionerna i hans uttolkningar. En recensent i The Guardian skrev: ”Det finns inget överdrivet eller insmickrande med Axelsson, han bara tar sig an sina uppgifter med ett bländande musikerskap.”, och ur en recension i The International Record Review kan man läsa: ”Axelssons spel är flödesrikt, organiskt och ytterst artikulerat – kort sagt, helt enkelt enastående musikaliskt.”

Jonny Axelsson är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Redan under studietiden blev valet av inriktning på kammarmusicerande en självklarhet, och det lade grunden till den personliga och egensinniga hållning hans musikerskap står för i dag. År 2004 tilldelades han Föreningen Svenska Tonsättares Interpretpris med följande motivering: ”Med osannolikt gott humör och yppersta musikalité har han slagit sig in i våra hjärtan och förblivit där.”

Konsertverksamheten omfattar soloframträdanden över hela världen, många på ledande internationella festivaler för ny musik. Bland radioproduktionerna finner man soloinspelningar bl a med BBC, WDR, SRF, HRF, SFB, YLE och SR. Jonny Axelsson har medverkat på ett flertal CDs som solist och kammarmusiker. Hans solo CD ”Percussione Con Forza” utnämndes i musiktidskriften the International Record Review till ”bästa nutida musik CD år 2000″.