CHRICHAN LARSON – VIOLONCELLO

Chrichan Larson (född 1956) studerade cello för Gustav Gröndahl vid Musikhögskolan i Stockholm, erhöll solistdiplom 1974 och studerade vidare för Paul Boufil i Paris samt Reine Flachot och Mstislav Rostropovich i Basel.

Han har varit verksam i flera orkestrar i Sverige, bland annat som solocellist i Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, och i Ensemble Inter-Contemporain i Paris 1983-89.

Larson är en framstående kammmarmusiker, vars namn är knutet till ensembler som Trio des Lyres, Ma Stockholm Broken Consort, Fluxkvartetten och KammarensembleN. Som tonsättare är han i allt väsentligt självlärd; han fick dock lektioner av Hans Eklund under studieåren i Stockholm, samt av Gerald Bennet i Basel. Han har främst komponerat kammar-musik för diverse konstellationer, samt sinfoniettaverk som Lissages och Tre campi.