GÖRAN FRÖST – Viola

Göran Fröst har framträtt som kammarmusiker och solist i de flesta Europeiska länder samt japan. Som medlem av Kammarensemblen sedan 2007 är han en hängiven uttolkare av den nya repertoaren och har fått ett flertal verk skrivna för sig. Han arbetar även regelbundet med Chamber Orchestra of Europe och 2011-2014 var han soloviolist i BBC National Orchestra of Wales. Vid sidan av sin musikerkarriär arbetar han även som kompositör och arrangör och har skrivit för orkestrar som Amsterdam Sinfonietta och Kungliga Filharmonikerna. Göran undervisar i violaspel vid kungliga musikhögskolan i Stockholm. 2016 tillträder han som soloviolist i Svenska kammarorkestern.

Göran Fröst har framträtt som kammarmusiker och solist i de flesta Europeiska länder samt japan. Vid sidan av sin karriär som violist arbetar han även som kompositör och arrangör och har skrivit för orkestrar som Amsterdam Sinfonietta och Kungliga Filharmonikerna.